Μια φορά και μια μαμά

Μια μαμά από την Αγγλία στο νησί Βερμούδες

Σήμερα, θα γνωρίσουμε τη Σοράγια. Μια μαμά τριών παιδιών (5, 2 ετών και 10 μηνών), η οποία μετακόμισε από το Ηνωμένο Βασίλειο στο νησί Βερμούδες με την οικογένειά της, λόγω της δουλειάς του συζύγου της. Εκείνη την εποχή, η κόρη της ήταν 2,5 ετών, ενώ η Σοράγια ήταν έγκυος στο γιο της.

Οι Βερμούδες είναι κυρίως ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών που συνδέονται μεταξύ τους. Βρίσκονται στο Βόρειο Ατλαντικό και είναι η παλαιότερη Βρετανική Υπερπόντια Επικράτεια της Βρετανίας. Είναι ένα πολύ όμορφο μέρος με πλούσιο πολιτισμό, ιστορία, αρχιτεκτονική και διασκέδαση. Γνωστό επίσης, για το περίφημο “Τρίγωνο των Βερμούδων”. Η μέση θερμοκρασία της θάλασσας εκεί είναι 23 βαθμοί Κελσίου και το νερό είναι καθαρό, γαλάζιο. Έτσι, απέκτησε το παρατσούκλι “Bermudaful”.

«Η άμμος εδώ είναι γνωστή ως η «ροζ άμμος» και είναι η πιο απαλή άμμος που έχω νιώσει ποτέ. Η πρώτη μου σκέψη όταν την πάτησα ήταν «αλεύρι», γιατί μοιάζει πραγματικά σαν «αλεύρι», λέει η Σοράγια.

«Όταν μετακόμισα για πρώτη φορά στις Βερμούδες, δεν ήξερα κανέναν. Έτσι, ένιωθα αγχωμένη και μόνη, καθώς για πρώτη φορά, ήμουνα χωρίς φίλους και συγγενείς κοντά μου. Ωστόσο, μπήκα σε μια υπέροχη ομάδα με μητέρες που ονομάζεται «MAMA Bermuda», όπου οργανώνουν εβδομαδιαίες δραστηριότητες και ομάδες παιχνιδιού. Με αυτόν τον τρόπο, γνώρισα πολλές καταπληκτικές μαμάδες και αυτή τη στιγμή, προσφέρομαι εθελοντικά εκεί έχοντας αναλάβει τα social media τους».

«Η αλήθεια είναι, πως όσο και αν απολαμβάνω να μένω στο σπίτι ως μαμά, παράλληλα, το βρίσκω και ως πρόκληση. Το να προσέχω και να απασχολώ το δίχρονο γιο μου και το μικρό κοριτσάκι μου είναι σκληρή δουλειά. Από τη μία, το παίρνω στην πλάκα και από την άλλη, είμαι σοβαρή για το γεγονός, ότι μου φαίνεται πολύ πιο δύσκολο να είμαι μια πλήρους απασχόλησης μαμά, από ό,τι όταν ήμουν εργαζόμενη μαμά. Παρόλα αυτά, δεν είμαι σίγουρη πως ο σύζυγός μου με καταλαβαίνει απόλυτα», λέει η Σοράγια.

«Η άδεια μητρότητας εδώ μοιάζει πολύ με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι περισσότερες εργαζόμενες μητέρες που έχω γνωρίσει, είχαν 3 μήνες ως συνήθως. Έπειτα, είτε έπαιρναν άδεια άνευ αποδοχών, είτε χρησιμοποιούσαν το επίδομα διακοπών για να περάσουν επιπλέον χρόνο με το νέο τους μωρό, στο σπίτι. Αισθάνομαι τυχερή που δεν είχα αυτό το δίλημμα. Προσωπικά, θα δυσκολευόμουν να αφήσω το 3 μηνών μωρό μου στη φροντίδα μιας νταντάς ή σε νηπιαγωγείο. Αυτό είναι το μειονέκτημα της μετακόμισης στο εξωτερικό. “Χάσαμε” το οικογενειακό μας δίκτυο για να μας βοηθάει και να μας στηρίζει, αν το χρειαζόμασταν», λέει.

Τα πλεονεκτήματα στις Βερμούδες:

«Οι νταντάδες είναι μια δημοφιλής επιλογή στις Βερμούδες για πολλές οικογένειες εκπατρισμένων και το σπουδαίο με τη μετακόμισή μας στις Βερμούδες, είναι η ισορροπία που υπάρχει μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Οι Βερμούδες είναι ένα πολύ μικρό νησί, με πλάτος 1 μίλι και μήκος 26 μίλια! Έτσι, η μετακίνηση στο νησί είναι εξαιρετικά γρήγορη. Ο σύζυγός μου πλέον, διαθέτει πολύ περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά. Επίσης, είναι τέλειο για αυτόν ως μπαμπάς, να μπορεί να είναι σπίτι μέχρι τις 17:30 μ.μ. και να βουτάει στην πισίνα με τα παιδιά, πριν το δείπνο», λέει η Σοράγια.

«Ως μαμά, βρίσκω τις βραδινές ώρες ως τις πιο δύσκολες στιγμές με τα παιδιά. Η προετοιμασία του δείπνου και η προετοιμασία τους για ύπνο είναι εξαντλητική και μάλλον χαοτική. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο σύζυγός μου δεν επέστρεφε μέχρι τις 8 μ.μ., λόγω της μετακίνησής του στο Λονδίνο. Έτσι, η κόρη μας θα ήταν ήδη στο κρεβάτι και εγώ θα ήμουνα κουρασμένη και γκρινιάρα. Ωστόσο, αφότου μετακομίσαμε στις Βερμούδες γυρνάει σπίτι νωρίτερα και έχει τη δυνατότητα να με βοηθάει με τη διαδικασία του δείπνου και του ύπνου. Επιπλέον, περνάμε οικογενειακό χρόνο το βράδυ, κάτι που είναι υπέροχο».

«Το νησί είναι διαμορφωμένο πολύ για υπαίθρια ζωή. Απολαμβάνουμε τις βόλτες στο σιδηροδρομικό μονοπάτι, που εκτείνεται σε όλο το μήκος του νησιού. Ο σιδηρόδρομος δεν είναι πια εκεί, αλλά το μονοπάτι εξακολουθεί να υπάρχει και σχηματίζει έναν όμορφο περίπατο στο νησί. Εκεί, μπορείς να θαυμάσεις την άγρια ​​ζωή, την όμορφη θέα στη θάλασσα μέσα από τους δασότοπους και φυσικά τους προστατευόμενους βιότοπους, καθώς και την ηφαιστειακή πέτρα».

«Άλλες δραστηριότητες που απολαμβάνουμε είναι οι ημέρες στην παραλία και στην πισίνα. Υπάρχει επίσης μια διασκεδαστική, φουσκωτή διαδρομή με εμπόδια στη θάλασσα, που μου θυμίζει πάντα μια εκπομπή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το «Total Wipeout». Αυτή είναι μια σούπερ, διασκεδαστική, οικογενειακή δραστηριότητα. Οι Βερμούδες έχουν επίσης, πολλές ασβεστολιθικές σπηλιές που σχηματίστηκαν πριν από εκατομμύρια χρόνια. Μπορείς να τις βρεις σε όλο το νησί, αλλά οι πιο υπέροχες είναι οι Κρυστάλλινες Σπηλιές, που ανακαλύφθηκαν το 1907, όταν μερικά παιδιά είχαν κατέβει για να βρουν την μπάλα του Κρίκετ, που είχε πέσει μέσα», λέει η Σοράγια.

Τα μειονεκτήματα στις Βερμούδες:

«Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πολλά να κάνουμε τις βροχερές μέρες. Στην πραγματικότητα, μου λείπουν οι άπειρες επιλογές που είχα να κάνω με τα παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως, τα soft plays, θεματικά πάρκα, θέατρα, μουσεία, φάρμες με ζωάκια και τόσα άλλα! Δυσκολεύομαι με την έλλειψη ποικιλίας εδώ. Υπάρχει μια μικρή φάρμα για κατοικίδια, ένα μουσείο και πάρκο με τραμπολίνο, αλλά το θέμα μου είναι ότι δεν υπάρχουν πολλές επιλογές».

-Τί συμβουλή θα έδινες σε άλλες μητέρες, ως μαμά;

«Μη συγκρίνεις και μη σκέφτεσαι ποτέ ότι δεν κάνεις «καλή δουλειά» ως γονιός. Νιώθω πως από τη φύση μας, έχουμε την τάση να συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με άλλες μαμάδες ή με το τι κάνουν/καταφέρνουν τα παιδιά τους. Στην τελική ανάλυση, όλες είμαστε σε αγώνα μέσα στη μητρότητα, κεκλεισμένων των θυρών. Δεν πιστεύω στην τέλεια μαμά, ακόμα κι αν αυτό απεικονίζουν εξωτερικά μερικές μητέρες. Είμαστε μαμάδες και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Γέλα και αγάπα! Αυτό είναι το σύνθημά μου στο σπίτι μας».

Αν σε ενδιαφέρουν δημιουργικές χειροτεχνίες, πρωτότυπες δραστηριότητες, messy και sensory play ιδέες για τα παιδιά σου, ακολούθησε τη Σοράγια στο Instagram @messymamauk ή ρίξε μια ματιά στο blog της www.messymama.co.uk για να ανακαλύψεις ακόμη περισσότερες ιδέες και να μάθεις για τα οφέλη που προσφέρει το Messy Play!

Ευχαριστώ πολύ, τη Σοράγια που μοιράστηκε το όμορφο ταξίδι της στη μητρότητα, μέσα από τα λόγια και τις φωτογραφίες της!

 

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *